Online Bağış

Avrupa Yetim-Der "2015 Faaliyet Raporu" Yayınlandı

14-04-2016, 09:56

Avrupa Yetim-Der, açıkladığı 2015 yılına ait Faaliyet Raporunda yardım faaliyetleri çerçevesinde ulaştığı yetim ve ihtiyaç sahibi sayısını bir önceki yıla oranla ikiye katlayarak 158 bin 600 kişiye yardım yaptığını belirtti.

Avrupa Yetim-Der Genel Sekreteri Hüseyin Kuyuldar, kurumun 2015 yılı faaliyet raporunu kamuoyuna açıkladı:

Dünya’nın 55 ülkesinde Uluslararası yardım faaliyetleri yürütebilen Avrupa Yetim-Der açıkladığı 2015 faaliyet raporunda, Türkiye’de bulunan 480 Suriyeli yetim mülteci öğrenciye eğitim desteği, Afrika ülkelerinden Uganda’da 400 Yetim ve muhtaç çocuğu sünnet, Uganda, Çad, Kamerun'da 20 bin’in üzerinde kişinin faydalanacağı 15 adet su kuyusu, Nijer ve Kamerun'da yüzlerce Katarakt ameliyatı, Balkan ülkelerinden Karadağ ve Bosna-Hersek'te acil kış yardımı paketleri ile yüzlerce ihtiyaç sahibine yardım  ulaştırma, Filipinler’de yüzlerce mağdura gıda paketi, Karadağ’da yetim ve muhtaç çocuklara 300 hediye paketi, Moğolistan ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine acil kış yardımı paketleri ulaştırma ve Uganda’daki yetimhanelerde binlerce yetime iftar verme  gibi birçok yardım faaliyetini gerçekleştirdiğini duyurdu.

2015 yılında toplamda 158 bin 600 Yetim ve ihtiyaç sahibine ulaşmayı başaran Avrupa Yetim-Der, 2014 yılında 74 bin 300 kişiye ulaştığını belirtmişti.

Genel Sekreter Hüseyin Kuyuldar Kurum adına açıkladığı Avrupa Yetim-Der 2015 Yılı Faaliyet Raporunda şu bilgileri paylaştı:

“Genel Merkezi Avrupa’nın merkezi sayılabilecek Almanya-Fransa-İsviçre sınırlarının kesiştiği sınır üçgeni bölgesinde bulunan Avrupa Yetim-Der, 2015 yılı faaliyet dönemini başarılı bir şekilde nihayete erdirmeye Allah'ın inayetiyle muvaffak oldu.

2012 yılında faaliyetlerine başlayan Avrupa Yetim-Der, geride bırakmış olduğu 4  yılda organize ettiği muhtelif yardım organizasyonları ve kampanyalarla Balkanlar’dan Türkiye’ye, Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Asya’dan Afrika’ya kadar uzanan geniş coğrafyalarda hayırseverlerin katkıları ile mağdur, muhtaç ve yetimlere bir umut kapısı olmayı başardı.

2015 yılında yardım ve kampanya faaliyetlerini çeşitlendirerek daha çok kişiye ulaşan Avrupa Yetim-Der,  yıl boyunca dünya genelinde yaklaşık 158 bin 600 kişiye yardım ulaştırmaya muvaffak oldu.

01 Ocak 2015 – 31 Aralık 2015 tarihleri arasında yürütülen yardım ve kampanyalar:

Kardeş Aile:

Avrupa Yetim-Der, “Kardeş Aile Projesi” çerçevesinde 2015 yılında sadece Türkiye’de yaklaşık  10.000 kişiye yardım ulaştırıldı.

Öğrenci Burs Desteği

- Avrupa Yetim-Der, “Öğrenci Burs Desteği ” uygulamasıyla çoğunluğu yetimlerden oluşan öğrencilere aylık olarak maddi destek verdi.

Kurban:

Avrupa Yetim-Der, hayır severler tarafından Kurban için bağışlanan bedellerin yerlerine ulaştırılması için partner kuruluşlar aracılığı ile Kurban Bayramı’nda başta Türkiye’nin birçok il ve ilçeleri olmak üzere; Asya, Afrika, Balkanlar ve Filistin’de binlerce ihtiyaç sahibine Kurban eti ulaştırdı.

Yetim Giyindirme:

Avrupa Yetim-Der Türkiye ve Balkanlar’da yüzlerce yetim çocuğa Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde tam teşekkülü giyim yardımında bulundu.

Gıda Paketi Yardımı:

Avrupa Yetim-Der, başta Türkiye ve Balkanlar olmak üzere 5 binin üzerinde ihtiyaç sahibine gıda paketi yardımında bulunmuştur.

Kırtasiye Yardımları:

Avrupa Yetim-Der, sürdürdüğü Kırtasiye Kampanyası çerçevesinde başta Türkiye ve Uganda olmak üzere dünyanın en büyük mülteci kampı olma özelliğine sahip Kenya Dadaab Mülteci Kampında bulunan yetim ve mülteci öğrencilere kırtasiye yardımı ulaştırdı.

Afet Bölgesi Yardımları:

Avrupa Yetim-Der;

-Türkiye’deki Suriyeli Mültecilere

-Gazze’de savaş mağdurlarına

-Makedonya ve Yunanistan sınırlarındaki Mültecilere

-Almanya’daki Mültecilere yardımlarda bulundu.

Muhtelif Yardımlar:

Avrupa Yetim-Der;

-Türkiye’de bulunan 480 Suriyeli yetim mülteci öğrenciye eğitim desteğinde bulundu,

-Uganda’da 400 yetim ve muhtaç çocuğu sünnet ettirdi,

-Afrika ülkelerinden Uganda, Çad  Kamerun'da 20 binin üzerinde kişinin faydalanacağı 15 su kuyusu açtırdı.

-Afrika’da (Nijer ve Kamerun) yüzlerce Katarakt ameliyatı gerçekleştirdi.

-Balkanlarda (Karadağ ve Bosna-Hersek) acil kış yardımı paketleri ile yüzlerce ihtiyaç sahibine yardımda bulundu.

-Filipinler’deki yüzlerce mağdura gıda paketi ulaştırdı.

-Karadağ’da yetim ve muhtaç çocuklara 300 hediye paketi dağıttı.

-Moğolistan ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine acil kış yardımı paketleri ulaştırdı.

-Uganda’daki yetimhanelerde binlerce yetime iftar verdi.

Avrupa Yetim-Der, gönüllü temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin özverili çalışmaları sonucu şu anda aşağıda ismi geçen ülke ve şehirlerde gönüllü temsilcilik prensibi ile temsil edilmektedir:

Almanya:

Bopfingen, Geislingen, Stuttgart, Lörrach, Karlsruhe, Ludwigshafen, Mannheim, Worms, İngolstadt, Nürnberg, Darmstadt, Köln, Herne, Bergkamen, Essen, Berlin, Leipzig, Hamburg, Hannover, Frankfurt a. M., Kiel, Bielefeld, Giessen, Kassel, Wiesbaden, Rüsselsheim, Mainz, Limburg, Münih, Wuppertal, Magdeburg.

Avusturya: Wels, Bregenz, İnnsbruck, Viyana

Belçika: Anvers

Danimarka: Kopenhagen

Fransa: Paris, Mulhouse, Lyon

İsveç: Stockholm

İsviçre: Basel

İtalya: Como, Trieste

Norveç: Oslo

Türkiye: Batman

Avrupa Yetim-Der, gönüllü temsilcileri vasıtası ile yukarda ismi geçen bütün ülke ve şehirlerde yardım kampanyaları organize etme altyapısına sahiptir.

Avrupa Yetim-Der, yardımların direk ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Türkiye’de gerek bizzat, gerekse iller bazında kurulmuş olan yardım kurumları aracılığıyla çalışmaktadır.

Avrupa Yetim-Der, Uluslar arası alanda partner kuruluş olarak ZEKAT Vakfı ile çalışmaktadır. ZEKAT Vakfı dünya çapında 55 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası bir yardım kuruluşudur. Avrupa Yetim-Der de, doğal felaketler gibi acil durumlarda bu partner kuruluş aracılığı ile dünya çapında 55 ülkede acil yardımlarda bulunup, yardım kampanyalarını organize edebilmektedir.

Ayrıca Avrupa Yetim-Der 2015 Faaliyet yılında, Türkiye’de Umut Kervanı Platformu, Afrika’da Afrika Yetimlerini Koruma Vakfı, AHAD Yardım Kuruluşu ve İsviçre-Gambiya Kardeşlik Toplumu ile ortak projeler yürütmüş, bu ve benzeri yardım organizasyonları ile yeni faaliyet döneminde de ortak projeler yürütebilecektir.”

Kurumun Genel Sekreteri Hüseyin Kuyuldar son olarak, “Avrupa Yetim-Der yönetim kurulu adına; bize güvenen, destek veren, bağışta bulunan ve bu güne kadar yardım faaliyetlerimizi sürdürmemize katkıda bulunan bütün hayırseverlere can-ı gönülden teşekkür eder, yaptıkları hayırların Allah indinde misliyle karşılık bulmasını niyaz ederiz.” şeklinde konuştu.