Online Bağış

Avrupa Yetim-Der Sırbistan'daki mültecilere yardım ulaştırdı

13-02-2017, 11:08

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, camları dahi olmayan terk edilmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş eski bir depoda çok zor şartlar altında barınmaya çalışan mültecilere Avrupa Yetim-Der ulaşarak yiyecek yardımında bulundu.

Avrupa Yetim-Der’in Balkan ülkelerinde kalan mültecilere yönelik başlattığı insani yardım organizasyonu kapsamında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, çeşitli nedenlerden dolayı kamplara yerleşmeyen 1500 kadar göçmene yiyecek yardımı yapılırken bu göçmenler -20 derece soğukta kışı geçirmeye çalışıyor.

Öğlen saatlerinde Belgrad’taki mülteci kampına ulaşan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Gönüllü Temsilciler Murat Korkutata ve Cahit Ataş’tan oluşan acil yardım heyeti, beraberinde getirdikleri yiyecekleri aşırı soğukta mültecilere ulaştırdı.

Yiyeceklerin dağıtıldığı kampta konuşan Hüseyin Ateş, Belgrad’taki kampa sığınan mültecilerin ne yatacak yerlerinin ne de yiyecek yemeklerinin olmadığını söyledi. Ateş, mültecilerin aşırı soğukta barınma sorunu da yaşadıklarını belirterek hayırseverlere bu mültecilere yardım elini uzatmaları çağrısında bulundu.

Andreas Tölke: Avrupa Yetim-Der takdir edilmeli

Yardımların mültecilere ulaştırıldığı sırada kampta bulunan Almanyalı yardım kuruluşu "Be an angel vakfı" yetkilisi Andreas Tölke, bu kampta kalan mültecilerin insani yardım kuruluşlarının ulaştırdığı yardımlarla hayatta kalmaya çalıştığını belirtti. Tölke, Avrupa Yetim-Der gibi insani yardım organizasyonlarını binden fazla kilometre yolu kat ederek ölüme terk edilen mültecilere yardımda bulunmasını takdir ettiklerini söyledi.

Mültecilerin hayali Batı Avrupa

En basit insani ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan mültecilerin yaktıkları ateşle ve battaniyelerle ısınmaya çalıştıkları gözlemlenirken bu mültecilerin en büyük umudunun Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak olduğu açıklandı.

Öte yandan Belgrad yakınlarındaki kadın ve çocuk mültecilerin kaldığı ‘Umutsuzluk Kampı’ olarak anılan Krnjaca mülteci kampı Yugoslavya Savaşı zamanında kurulmuştu. Kampta hala o dönemden kalma 100’den fazla mülteci yaşıyor. Şimdi onlara son sığınmacı dalgasıyla birlikte Afrika ülkeleri, Afganistan, Pakistan, Irak ve Suriye’den gelenler eklendi.