Online Bağış

Afrika


Avrupa Yetim-Der Uganda’lı Yetimleri Sevindirdi

Avrupa Yetim-Der, Uganda'nın başkenti Kampala'dan 400 kilometre uzaklıkta bulunan Avanda Orphanage okulundaki 200 yetime kırtasiye ve giyim yardımında bulundu. Kurum, Uganda’da bir çok projeyi hayata geçirecek.

Devamını oku...
Kenyalı Yetim Çocuklar En Güzel Bayramı Yaşadı

Kurban bayramı organizasyonu kapsamında Afrika coğrafyasında bulunan Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar, Kenya'da Yetim ve yoksul çocukları sevindirdi.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der ve İHO-Ebrar Dadaab Mülteci Kampında

Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar, açlık nedeniyle çocuk ölümlerinin yoğun olarak yaşandığı Kenya-Somali sınırında bulunan dünyanın en büyük mülteci kampı Dadaab'ta kurban eti dağıtarak örnek bir yardım faaliyetine imza attılar.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der Kenyalı Yetimleri Sevindirdi

Avrupa Yetim-Der, "Yetim Giydirme Kampanyası" kapsamında, Doğu Afrika ülkesi Kenya’daki yetimhanelerde yaşayan çocukların yüzlerini güldürdü.

Devamını oku...
Avrupa Yetim Der’den Afrika’da binlerce kişiye iftar yemeği

Mezopotamya Aile ve Sosyal İlişkiler Kültür Federasyonu (MASİF) tarafından Avrupa Yetim-Der aracılığıyla Afrika'da binlerce kişilik iftar yemeği verildi.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der Somali'de Su Kuyuları Açtı

Avrupa Yetim-Der, açlık ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Somali'de 2 bin 500 kişinin faydalanacağı 2 su kuyusu açtırdı.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der Açlıkla Boğuşan Somali'de

Avrupa Yetim-Der, açlığın ve kuraklığın hüküm sürdüğü Somali'de 2 bin kişilik gıda paketi yardımında bulundu.

Devamını oku...
ACİL YARDIM ÇAĞRISI: "Afrika’daki çocukları açlığa terk etmeyelim..."

Afrika ülkelerinin birçoğunda baş gösteren kıtlık nedeniyle büyük açlık ve insani krizlerin yaşandığı bölgeye yönelik gıda ve insani yardım projesi başlatan Avrupa Yetim-Der, hayırseverlerden destek bekliyor.

Devamını oku...
Kasım Ayında Altı Su Kuyusu Açıldı

Avrupa Yetim-Der, Kasım ayında Sri Lanka, Arakan (Mültecileri) ve Çad'da 10 binlerce kişinin faydalanacağı 6 Su Kuyusu açtı.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der'den Çad'da Katarakt Projesi

Avrupa Yetim-Der, Afrika'da beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insanın genç yaşta görme yeteneğini yitirmesine neden Katarakt hastalığıyla ilgili Çad Cumhuriyetinde yardım projesini hayata geçirdi.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der'den Burkina Faso Meclisi'ne Ziyaret

Kurban Bayramı yardım organizasyonu kapsamında Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bulunan Avrupa Yetim Der heyeti, Büyük Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Benewende Stanislas Sankara'yı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der'den Afrika'da Zor Şartlarda Yardım

Avrupa Yetim-Der, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun Ouagadougou kentinin 180 kilometre doğusundaki Lorum bölgesinde zor şartlar altında yaşayan Müslümanlara Avrupa'dan gönderilen kurban yardımlarını ulaştırdı.

Devamını oku...
AA: "Afrikalı Köylüler Türkiye ve Avrupa'daki Müslümanlar İçin Dua Etti"

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Zekeriya Güneş, Avrupa Yetim-Der'in Burkina Faso'daki Kurban dağıtımını ve yerli halkın müslümanlar için dua edişlerini fotoğraf karelerine şöyle yansıttı:

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der'den Burkina Faso'ya Kurban Yardımı

vrupa Yetim-Der, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun Ouagadougou kentindeki Müslümanlara Avrupa'dan gönderilen kurban yardımlarını ulaştırdı. Heyet, kesilen hayvanlardan elde edilen etleri, ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der Somali'de Umut Işığı Oldu

Avrupa Yetim-Der, Somali’de görme zorluğu yaşayan Katarakt hastası onlarca kişiye katarakt ameliyatı yaptırdı.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der'den Gambiya ve Gine'de İftar

Avrupa Yetim-Der, Afrika kıtasındaki Gine Bissau Cumhuriyeti ve Gambiya'da yetim ve muhtaç ailelere Ramazan yardımında bulundu.

Devamını oku...
Ramazan Kumanyalarımız Uganda'da

Avrupa Yetim Der, Uganda'nın başkenti Kampala'da Müslümanların yoğun yaşadığı bölgede Ramazan kumanyası dağıttı. Ayrıca, Kampala'da 976 öğrencili kapasiteli 'Kibuli Demonstration Muslim Scholl' isimli okuldaki öğrencilere iftar yemeği verildi.

Devamını oku...
"Su Kuyusu Yoksa Bataklıktan Su İçiyorlar"

Orta Afrika ülkelerinden Uganda'ya yardım için giden Avrupa Yetim Der, hayırseverlerin desteğiyle 4 Su kuyusunu açtı, 3 tanesinin de temelini attı.

Devamını oku...
Yasin Börü Medresesi Eğitime Başladı

300 kişi kapasiteli Medrese, geçtiğimiz günlerde düzenlenen programla dua ve salâvatlarla eğitime başladı.

Devamını oku...
Yasin Börü Medresesi Tamamlandı

Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, şehid Yasin Börü'nün (16) isminin yaşatılacağı 300-400 öğrenci kapasiteli Medresenin yapımının tamamlandığını belirterek, "İnşallah 3 Mart'ta Uganda'ya gidip 7 Mart'ta hizmete açacağız" dedi.

Devamını oku...
Çad'da Su Kuyusu Açıldı

Avrupa Yetim-Der, Dünya'nın farklı bölgelerinde sürdürdüğü hayırlı çalışmalarını Çad'da da devam ettiriyor. Su kıtlığı yaşayan Çad'a Avrupa Yetim-Der tarafından su kuyusu açtırıldı.

Devamını oku...
Yasin Börü'nün İsmi Uganda'da Yaşatılacak

Avrupa Yetim Der, Yasin Börü'nün (16) ismini Uganda'da yaptıracağı medreseye verecek.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der'den Kamerun'da Katarakt Ameliyatı

Avrupa Yetim-Der, Kamerun'da yeni katarakt ameliyatları gerçekleştirdi.

Devamını oku...
Afrika'da Yeni Su Kuyuları Açıldı

Avrupa Yetim-Der Afrika kıtasında yürüttüğü su kuyusu açma kampanyası dâhilinde 2 yeni kuyu daha açtı.

Devamını oku...
Avrupa Yetim-Der Kamerun'da

Avrupa Yetim-Der, Dünya'da 1 milyarı aşkın insanın yoksun kaldığı temiz su sorununa olumlu katkı sağlamak için Uganda'dan sonra Kamerun'da da su kuyusu projelerini faaliyete geçirmeye başladı.

Devamını oku...