Online Bağış

Faaliyet ve Projeler Ele Alındı

16-10-2017, 11:19

Avrupa Yetim-Der resmi ve gönüllü temsilcileri ile 2017 yılı ve öncesinde gerçekleştirdikleri yardımlar ve kurumun diğer çalışmalarını değerlendirmek için Fransa'da bir araya geldi.

Avrupa Yetim-Der, Fransa’da gönüllü temsilcileri ile bir araya gelerek derneğin yeni projeleri ve çalışmaları hakkında istişare toplantıları düzenledi. 3 gün süren toplantılarda kuruluşundan bu yana Avrupa Yetim-Der’in yaptığı faaliyetler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Avrupa’ya sığının mülteciler ve Avrupa’da yaşayan ihtiyaç sahipleri ile birlikte, Arakan, Afrika, Asya, Filistin ve Türkiye başta olmak üzere Dünya’nın birçok bölgesinde çeşitli yardım faaliyetine imza atan Avrupa Yetim-Der Fransa’da istişare toplantısı düzenledi. Ramazan ayı ve Kurban Bayramı döneminde gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirmesi yapılarak 2018 yılı için yeni çalışma takvimi belirlendi. Fransa’nın Mulhouse şehrine yakın Ventron kasabası yakınlarındaki Gite Jt. Joseph’te Avrupa genelindeki temsilcilerin katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısında Genel Başkan Murat Korkut ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş de hazır bulundu.

Avrupa Yetim-Der’in kurulduğu yıldan bu yana gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Genel Başkan Murat Korkut, her yeni takvim yılında çalışmaları ve faaliyet alanlarını geliştirdiklerini belirtti.

Kurumsal yapılanma ve faaliyet takvimlerini anlatan Korkut, Avrupa’dan dünya yetimlerine ve ihtiyaç sahiplerine bir köprü vazifesi gördüklerini söyledi. Kuruma yapılan bağışlar ölçüsünde dünya yetimlerinin ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini aktaran Korkut, gerek Türkiye gerekse dünyanın diğer coğrafyalarında yardıma muhtaç yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam edeceklerini ifade etti.

İstişare toplantıları sonunda açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ateş, “Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der olarak 2017 yılını değerlendirmek için Avrupa genelindeki gönüllü temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Bu toplantıdaki hedefimiz yıl içerisinde yaptığımız yardımların değerlendirmesi, dağıtım sırasında yaşanan gelişmeler, önümüzdeki dönemlerde yapılacak yardım projeleri ile ilgili görüş alışverişi şeklinde gerçekleşti.” dedi.

Özellikle Avrupa’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım projelerinin ön plana çıktığını vurgulayan Ateş, “Avrupa'da yaşlıların kaldığı huzurevleri hakkında temsilcilerin görüşüne başvurduk. Avrupa’ya sığınan mültecilere yönelik yapılabilecek yardım projelerinin neler olabileceği üzerinde konuştuk. Avrupa'da faaliyet yürüten yerli yardım kuruluşlarıyla ortak çalışmaların yürütülebilmesine yönelik sunulan teklif ve projeleri değerlendirerek gerçekleşebilirliliklerini analiz ettik.” açıklamasında bulundu.

2018 yılında yapılacak olan yardımların projelerinin detaylarını netleştirdiklerini belirten Ateş, “Bu toplantıda gönüllü temsilcilerimizin birbiriyle kaynaşması, daha yakından tanışması sağlandı. İleriki zamanlarda insani yardım çalışmaları konusunda temsilcilerin öneri ve projeleri değerlendirildi.” ifadelerini kullandı.

Bölge temsilcilerinin faaliyet sürdürdükleri yerlerdeki çalışmaların anlatıldığı toplantıda, faaliyet sürdürülen ülkelerin hukuki prosedürlerine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.