Online Bağış

Yetimler İçin Dayanışma Etkinliği 2017

25-12-2017, 11:54

Avrupa Yetim-Der’in tüm gelirleri Yetim, Öksüz ve mağdurlar yararına kullanacağı “Yetimler İçin Dayanışma Gecesi” hayırseverlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Yetim ve mağdurlar başta olmak üzere, Filistin, Arakan, Afrika ülkeleri ve Asya ülkeleri, Avrupa’ya sığının mülteciler ve Türkiye geneli başta olmak üzere Dünya’nın birçok bölgesinde çeşitli yardım faaliyetine imza atan Avrupa Yetim-Der, hayırlı programlarına bir yenisini daha ekledi. Hayırseverlerin katılım sağladığı program Almanya’nın Frankfurt yakınlarında bulunan Hofheim-Wallau şehrinde gerçekleşti.

Yerel saatle 12.00’da programın düzenleneceği salonda kermes ile hayırseverlere açılan organizasyon “Yetimler İçin Dayanışma Gecesi” etkinliğinin 15.00’de Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Hassan Saduki’nin Kur’an tilavetiyle başladı. Gecede Türkiye’den ve Avrupa’dan ilahi sanatçıları sahne alırken, Umut Mürare, Hasan Dursun, M.Ali Oğuz, Mahfuz Aktekin ve Geeflow gibi pek çok kişi katkı sağladı.

“Dünyanın en büyük mülteci kamplarına yardımlar yapıldı”

Avrupa Yetim-Der Genel Başkanı Murat Korkut, programa katılım sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, geçtiğimiz aylarda elim bir kaza sonucu hayatını kaybederek Rabbine kavuşan Kurumun Genel Sekreteri Hüseyin Kuyuldar’a hayır dualarında bulundu. Korkut, Avrupa Yetim-Der’in faaliyete başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği hizmet ve yardımları tanıtan genel bilgilendirmede bulundu.

Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilerin yüz binleri aştığını ve onlara yardım için kurumun imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Korkut, Dünyanın en büyük mülteci kamplarından olan Afrika kıtasındaki Dadaab mülteci kampına yapılan yardımların muhtevasına yönelikte bilgilendirmede bulundu.

2018 yılında İnsani Yardımlar için Avrupa kıtası planlamada daha çok yer alacak

Avrupa Yetim-Der’in 2018 yılında Avrupa bölgesinde Yetim, Mağdur, Muhtaç ve Mültecilere yönelik daha çok yardımda bulunmayı planladıklarını belirterek, mağdurların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Acil yardımlar kapsamında, İran ve Irak sınırında meydana gelen depremde mağdur düşen depremzedelere yardımda bulunduklarını söyleyen Korkut, Haiti’den Filipinlere, Sri Lanka’dan Uganda’ya Fransa’dan Nepal ve Moğolistan’a dünyanın dört bir yanına insani yardım elini uzatan bir kuruluş olduklarına vurgu yaptı.

Yardım Projelerinin sürekli hale getirilmesi hedefleniyor

Su Kuyuları, Katarak Ameliyatları, Eğitim destekleri, Yetim, Kardeş Aile, Öğrenci Desteği / Burs, Kurban, Yetim Giyindirme ve Gıda Paketi Yardımı gibi birçok projeyi uzun zamandır başlattıklarını ifade eden Korkut, bu projeleri sürekli hale getirme çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

Avrupa kıtasında en çok Müslüman mültecinin bulunduğu bilgisini paylaşan Korkut, Dünya genelinde yardım çalışmalarını yürütebilmek için hayırseverlerin desteklerini beklediklerinin altını çizdi.

Korkut konuşmasını, “Yetimlerin gözyaşlarını silenlerin sizler olması Allah’ın vermiş olduğu büyük nimetlerden birisidir. Zira bizler yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Asıl itibariyle yetim coğrafyaların çocuklarıyız.

Yetimlerin hamisi olan ey Avrupalı Müslümanlar, unutmayalım ki Yetime yakınlık Allah’a yakınlıktır, Resulullah’a yakınlıktır, Cennete yakınlıktır.” şeklinde sürdürürken Kurum olarak, programa katılım sağlayan genç, çocuk, kadın, yaşlı herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Korkut’un konuşmasının ardından Avrupa’dan ilahi ekipleri sahne alarak yetimler üzerine bestelenen eserleri seslendirdiler.

Samazen ve İslami Rep’e yoğun ilgi

Yetimler ile Dayanışma Gecesinde, Divan Semazen grubu Mevlevileri sahne alarak semah döndü.

Salondaki hayırseverlerin yoğun bir ilgiyle izlediği semazen grubunun ardından Avrupa’da yaptığı İslami üslupta Rap müziği ile tanınan Geeflow (Musab) sahneye çıktı.

Çocuk ve gençlerin yoğun ilgi ile dinledikleri Geeflow, eserlerini seslendirdikten sonra da gençlerin yoğun ilgisine maruz kaldı.

Hayırseverler ilahilerin nakaratlarına eşlik etti

Türkiye’den Yetimler ile Dayanışma Gecesi programına iştirak eden Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin ve Mehmet Ali Oğuz Türkçe ve Kürtçe ilahi ve ezgiler seslendirirken nakarat kısmında salondaki hayırseverlerde eserlere eşlik ettiler.

Hamburg’da kurdukları Tevhid tiyatro ekibiyle Avrupa’daki birçok organizasyonda rol alan Tiyatrocular, Şeytan’ın yetimleri koruyup kollamaya ve hayır işlememeye engel vesveselerini konu edinen gösterileriyle programa renk kattı.

İlahi ses sanatçılarından Hasan Dursun’da mikrofon aldığı programda ilahilerini seslendirdi.

Emiroğlu’ndan duygulandıran şiir

Türkiye’den programa katılan Rehber Tv program yapımcısı ve Ana Haber sunucusu Yunus Emiroğlu, Sıladan gurbete selam getirdiğini belirterek salondakileri duygulandıran “Bir oğlun oldu anne” şiirini seslendirdi. Kendisinin de yarı gurbet yarı sılayı yaşayan biri olduğunu ifade eden Emiroğlu, Yetimler yararına düzenlenen geceye katkı sunanlara teşekkürde bulundu.

Mürare, Ümmetin Yetimleri bizleri bekliyor

Emiroğlu’nun seslendirdiği şiirin ardından sahneye İlahi Sanatçısı Umut Mürare davet edildi.

“Güller açmasada” isimli eseriyle giriş yapan Mürare, programın devamında okuduğu Yetim Kalbim eseriyle yürekleri mest etti. Ümmetin yetimlerinin Müslümanları beklediğini söyleyen Mürare, “Eğer bizler sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkar” dedi. Sunuculuğunu program boyunca Abdussamet Şener’in üstlendiği Program, Avruap Alimler Birliği başkanı Molla Abdulkadir Aydın’ın yaptığı vahdet duasıyla sona erdi.